Mcommerce

2012 Zal het jaar worden dat M-commerce significant zal gaan bijdragen aan het totale aantal online bestedingen.

‘Mobile phones are for calling’ – maar is dat anno 2012 nog steeds zo?

In de toekomst zullen mobiele apparaten als smartphones en tablets veel krachtiger worden dan ze nu al zijn en zal ook de batterij langer meegaan. Daarnaast zal de snelheid van mobiel internet de komende jaren flink toenemen. Het gevolg is dat de consument zijn of haar smartphone of tablet nog vaker erbij pakt om te oriënteren of een product te bestellen. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan functionaliteiten van deze apparaten. Zo is het al mogelijk om te betalen met de smartphone. In de Verenigde Staten groeit dit al hard, in Nederland is de verwachting dat dit ook snel zal toenemen. Dan hebben we het niet alleen over het bestellen en betalen in een webshop, maar ook afrekenen bij de parkeerautomaat of supermarkt.

M-commerce

Goed leesbare mobiele site belangrijker dan app

Op dit moment heeft 42% van de Nederlanders een smartphone en zijn er circa 2 miljoen tablet-bezitters. In de maand maart werd 6,2% van de aankopen via een mobiel apparaat gedaan. Het is dus van belang om als ondernemer of formule niet alleen zichtbaar te zijn op pc’s en laptops, maar ook nog eens op deze mobiele apparaten. Gelukkig zijn er platforms zoals Magento (de webwinkelsoftware die Euretco haar ondernemers adviseert) die standaard mobiele app én mobiele site functionaliteit bieden. Dit betekent dat de webshop dus ook duidelijk te bekijken is op mobiele apparaten. Overigens hoeft niet elke website of shop een eigen ‘app’ te hebben, belangrijker is dat de website goed leesbaar is op een mobiel apparaat en gemakkelijk kunt navigeren naar de verschillende pagina’s.

Euretco Online gelooft in mobile

Euretco Online gelooft in mobile en verwacht dat de smartphones en tablets een nog veel belangrijkere functie in het leven van consumenten gaat innemen dan het nu al doet. Sleutelwoorden zijn: gebruiksgemak en een gedegen betaaloplossing. Aan dit laatste wordt op dit moment hard gewerkt. Eerst zal Euretco Online de ondernemer zo goed mogelijk ‘servicen’ met een goede website, een webshop, social media campagnes en een goede vindbaarheid in zoekmachines als Google. Ook ‘mobile’ speelt  hierin een belangrijke rol en neemt de afdeling zeker mee in het analyseren, verbeteren of bouwen van een website of webwinkel van ondernemers. De volgende stap is dan om ook de webshops op de genoemde mobiele apparaten nog beter te laten renderen.

Video: de ontwikkeling van mobiele telefoons & M-commerce

Bekijk hier het filmpje van de mobile telefoon: van koelkast tot smartphone. Tot slot nog een interessante video over M-commerce.

Binnenkort meer op deze site of volg Euretco Online via twitter @euretcoonline​​​!
Gepubliceerd door:
Raymond Bruijniks "Praat met je klanten, ook online..." Raymond Bruijniks: Social Media Specialist en daarnaast volgt hij de online ontwikkelingen in de retail op de voet