ipad-mini

Vroeger was alles simpel. Je maakte een website en die moest er goed uitzien op de PC en dan met name in Internet Explorer. Hoe anders is alle nu. We hebben niet alleen maar meer te maken met PC en laptops. Met tablets en smarthphones hebben consumenten andere media om websites en webshops te benaderen.  En Apple gaat nu nog verder, het heeft plannen voor de iPad mini. Het goedkopere en kleinere broertje van de iPad.

Het formaat van de iPad komt precies tussen dat van de iPhone en iPad te liggen. De iPad mini moet ongeveer 200 euro gaan kosten. Daarmee hoopt Apple een grotere doelgroep aan te boren.

Wat nu ?

Eens te meer een reden om webshops en websites goed te optimaliseren voor verschillende media. Het aantal gebruikers van tablets is de afgelopen jaren explosief gestegen. Daarnaast blijkt uit cijfers dat een tablet erg geschikt is voor online kopen. Het betekent dat u en uw websitebouwer goed moeten nadenken over de zaken die wel en niet zichtbaar moeten zijn op apparaten met verschillende formaten en resoluties.

 

Bekijk hier het bronbericht op Bloomberg.nl

Gepubliceerd door:
avatar Marcel Krikke is Online Marketeer en SEO/SEA specialist bij Euretco Online
Reageer op dit bericht