Facebook Apps

Het opzetten van een Facebookcampagne met een ‘app als campagne-spil’ kan je organisatie veel opleveren. Het is dan ook één van de belangrijkste pijlers van Facebookmarketing.

Eerste belangrijke stap is de (campagne) doelstellingen opstellen. Doelstellingen die tevens goed meetbaar zijn. Veel wordt gedacht dat dit niet mogelijk is. Terwijl in werkelijkheid bijna alles wat online gebeurt, gemeten kan worden! Althans, dat geldt wel voor Facebook.

Veel voorkomende doelstellingen zijn: vergroten Fan Base, vergroten leads-database, verhogen merkbekendheid, conversie: traffic & sales, sampling of product try-outs en verhogen betrokkenheid van Facebook fans.

Vervolgens is het zaak een creatief campagneconcept te bedenken en te vertalen naar een ‘Facebook App’. Belangrijk hierbij is je te realiseren dat mensen op Facebook inloggen voor overwegend sociale redenen. Jouw campagne-ervaring (experience) zal hier ook (overwegend) over moeten gaan: mensen uit jouw doelgroep een boeiende ervaring meegeven en hen op een leuke manier aanmoedigen om jouw campagne/merk te introduceren bij hun vrienden. Maar liefst 92% zegt aanbevelingen van vrienden te vertrouwen (bron: Nielsen). Hier is Facebook uitermate geschikt voor.

Een zestal zeer populaire promotieacties op Facebook waarvoor veel standaard apps verkrijgbaar zijn, zijn de volgende: verloting van een prijs (sweepstake), groepsdeals, coupons of kortingscodes, user-generated foto-, video- of essaywedstrijd, quizzen, polls en stemmen op foto’s, goede doelen en fundraising en fan-only cadeau’s.

Bron: Frankwatching (bovenstaande is een samenvatting van drie artikelen, te vinden op: http://www.frankwatching.com/archive/tag/facebook-campagnes-met-apps-ads/)

Interesse?
Heeft u interesse in het opstarten van uw eigen Facebook fanpage of een campagne, neem dan contact op met uw Euretco accountmanager of mail naar Raymond Bruijniks via online@euretco.com
Tel 033-2532500

Gepubliceerd door:
avatar Currently there is no additional info about this author.
Reageer op dit bericht