Facebook Marketing l Euretco Online

Facebook Marketing

Facebook heeft in Nederland 6.475.000 gebruikers, waarvan 69 % dagelijks zijn of haar pagina bezoekt. Facebook wordt voornamelijk gebruikt om contact te onderhouden met relaties, maar ook steeds meer om informatie te vergaren. Dit kan door direct informatie op te zoeken in Facebook ‘Search’ of heel simpel te rade te gaan bij wat je relaties in je netwerk leuk vinden.

Het is daarom van belang als zelfstandige retailer om een goed ingerichte Facebook bedrijfspagina (Page) te hebben. Want met een Facebook bedrijfspagina kun je meer laten zien van de winkel. Anders dan bijvoorbeeld Twitter is Facebook veel visueler. Het is hier mogelijk om meerdere foto’s en video’s te plaatsen, zelfs die van de opening van de winkel jaren geleden met een verhaal erbij! Met aantrekkelijke foto’s en/of video’s heeft de bezoeker direct een idee van wat hij bij jullie in de winkel kan verwachten qua beleving, merken en producten.

Grote merken zijn al langer actief op Facebook maar ook de zelfstandige retailer kan met een kleine investering en de juiste inspanning goede resultaten behalen. Actief aan de slag met social media loont! Vandaar dat Euretco Online haar aangesloten ondernemers graag wegwijs maakt in de wereld van social media.

Facebook voor zelfstandige ondernemers:

Daarvoor hebben wij social media workshops voor de ondernemer (en het team), maar we kunnen je ook werk uit handen nemen door direct aan de slag te gaan met jouw Facebook pagina!

Er zijn verschillende mogelijkheden:

- Je profiel inrichten
- Je bedrijfspagina inrichten voor jouw winkel
- Je profiel omzetten naar een bedrijfspagina incl. een representatieve URL
- Subpagina’s en apps aanmaken (bv. folders of een LIKE-actie)*
- Facebook advertentie campagnes opzetten
- Inzicht in de bezoekersaantallen en analyses
- Instore awareness voor Facebook (en eventueel andere social media kanalen)
- en nog veel meer!

*Om nog even terug te komen op subpagina’s/apps in Facebook: Je kunt als het ware een mini-website creëren binnen Facebook. Op deze manier kun je nog meer van de winkel laten zien en leuke acties inzetten. Daarnaast kun je de naamsbekendheid en online zichtbaarheid snel vergroten door bijvoorbeeld een kortingsvoucher weg te geven wanneer men de pagina ‘liked’ (‘leuk vindt’),
Wij helpen je hier graag bij!

 

Mocht je meer informatie wensen, neem dan contact met ons op:

Raymond Bruijniks
, online@euretco.com

 

 

 

Gepubliceerd door:
Raymond Bruijniks "Praat met je klanten, ook online..." Raymond Bruijniks: Social Media Specialist en daarnaast volgt hij de online ontwikkelingen in de retail op de voet
Reageer op dit bericht