Google helpt retailer

Google Business Photos

- Fysieke winkeliers kunnen voortaan met Google Business Photos een digitaal kijkje in hun winkel laten nemen. De panoramafoto’s zijn vervolgens zichtbaar in Google Maps (Street View), Google Places en in de gewone zoekresultaten van Google.

Google Business Photos werd twee jaar geleden getest en vervolgens uitgerold in de VS, de UK, Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Sinds kort is de dienst ook in Nederland, Canada en Ierland beschikbaar, laat Google weten. Specifieke informatie voor Nederlandse geïnteresseerden is echter nog niet te vinden.

Google roept professionele en amateurfotografen op zich aan te melden en het interieur van bedrijven te fotograferen. Ze moeten zelf met retailers ( en ook bijvoorbeeld restaurateurs en  sportscholen) in onderhandeling over de prijs van het 360-graden beeldmateriaal.

Het grote voordeel voor de retailer

Het voordeel van Google Business Photos is dat potentiele bezoekers die op uw bedrijfsnaam zoeken in Google, in het overzicht met zoekresultaten direct foto’s van uw winkel te zien krijgen. Dit geeft de gebruiker snel een beeld van de winkel en  producten.
Bron: Twinkle Nieuws mei 2012 / Google Business Photos

Gepubliceerd door:
Raymond Bruijniks "Praat met je klanten, ook online..." Raymond Bruijniks: Social Media Specialist en daarnaast volgt hij de online ontwikkelingen in de retail op de voet