google trusted store

Google trusted store

Google komt met een gratis webwinkel keurmerk, momenteel alleen nog in de USA maar je kan verwachten dat deze dienst zoals alle diensten van Google ook in Europa beschikbaar zal komen.. . In de wildgroei van keurmerken is er in Nederland eigenlijk maar een echt keurmerk het thuiswinkel.org. Google gaat stukken verder want zij gaan o.a. volgende diensten bieden en controleren:

Kopersbescherming
Google zegt het keurmerk alleen toe te kennen aan webwinkels die betrouwbaar zijn, die een goede klantenservice bieden en die bestellingen op tijd verzenden. Wie koopt bij een Trusted Store geniet free purchase protection. Google zal eventuele problemen van kopers helpen oplossen tot 60 dagen na het plaatsen van de order. De zoekgigant staat daarbij voor duizend dollar garant. Dit lijkt een aanval op PayPall te zijn?

Vooral omdat je zelf een Trusted Store account bij Google nodig hebt lijkt het ons logisch dat Google Checkout hier snel aan zal worden toegevoegd?

Reliable, on-time shipping & Excellent customer service

Kortom alle services die jullie je klant natuurlijk al bieden worden nu ook door Google ondersteund en zo niet dan kom je niet in het programma, wat inhoud niet gevonden worden door Google shopping en geen extra trusted logo badge bij zoek resultaten. Dat heeft grote gevolgen, immers mensen gaan voor betrouwbaarheid, het niet thebben van een Google Trusted Shop logo al onherroepelijk leiden tot omzet derving. ook hiet Google rulez!

Gepubliceerd door:
avatar Peter is een enthousiaste positieve Internet Junk. Sinds 1995 boven op alle online ontwikkelingen.
Reageer op dit bericht