start een nieuw project met kickstarter

Crowd funding geef iemand een kans of koop gave spullen met Kickstarter

Heb je een goed idee voor een product, documentaire, fotoserie etc maar heeft je familie niet het geloof (of niet de funding )om je te helpen starten? Doe het met de crowd; Kickstarter is jouw oplossing. Een sociaal platform waar jij je product kan aanbieden en mensen een “pledge” kan laten doen voor een bedrag en in ruil daarvoor krijgen ze bijvoorbeeld je product of een andere beloning die je zelf mag kiezen.

Heerlijk een snoeptrommel vol goede ideeën en mensen die gedreven zijn hun idee te laten produceren, maar hebben net die 30.000 dollar nodig. Jij kan helpen want geef toe jij wilt toch ook die HDMI android stick die je zo in je TV klikt en je maakt je TV slim?(wel opschieten want je hebt nog 10 dagen de tijd om te pledgen).

Leuk is om te zien dat de aanprijzing van projecten op Kickstarter steeds professioneler aan het worden is, paar maanden gelden had dit nog een hoog “home-video niveau” maar nu beginnen de filmpjes erg professioneel te worden. Mensen realiseren zicht dat geld bij de bank lenen erb moeilijk is geworden en dat wanneer je de massa wil aanspreken je een goed verhaal moet hebben.

Niet alleen techniek

In de pers zien we vooral die grote succesvolle projecten die met gemak drie of vier miljoen dollar opahelen(en soms nog veel meer). Maar ook binnen mode kan je je hart ophalen en veel leuke slimmem nieuwe ideeen opdoen of sponsoren! Dus heb je een oma die goed is in net die speciale wollen muts  breien of een dochter die mmooi T-shirts kan designen, maak er een project van en wie weet? Kijk eens op Kickstarter Mode

Wanneer is een project succesvol, 25% is op tijd

Nu is er onderzoek gedaan naar funding van projecten de doorlooptijd en wanneer je als pledger nu je product krijgt. Ik heb zelf een aantal producten ge-pledged en heb inmiddels mijn eerste binnen. Daar wordt je echt heel blij van! Maar vier andere projecten lopen nog dus hopelijk komen die eerdaags ook binnen.

Onderzoek van Appsblogger’s Jeanne Pi and Ethan Malick, a statistics professor van de University of Pennsylvania’s Wharton School of Business hebben onderzoek gedaan en met volgende info graphic gekomen. Nog geen alarmerende cijfers maar wel een teken, misschien dat grote over gefunde projecten verplicht een coach of project manager van Kickstarter krijgen toegewezen om de slag van hobby naar professioneel te maken?

succes en fail op kickstarter

Gepubliceerd door:
avatar Peter is een enthousiaste positieve Internet Junk. Sinds 1995 boven op alle online ontwikkelingen.
Reageer op dit bericht