mobiel internet groeit en groeit

Mobiel wordt groter en groter

We lezen er al veel over maar nu hebben we weer actuele cijfers. We hebben in Nederland zo’n 8,2 miljoen mobiel;e internet gebruikers en zijn er wereldwijd nu 6 miljard mobiele telefoons in gebruik. Vergelijk dat met ongeveer 1,7 miljard tv’s of 1 miljard pc’s, ja mobiel is groot.

Smartphones zijn HOT
Het percentage smartphones ligt in Nederland boven de zestig procent. Dit is gebaseerd op de trend vanuit augustus 2011 (42 procent) en eind 2011 (52 procent). De verkoopcijfers in aantallen laten zien dat nu bijna tweederde van alle verkochte telefoons smartphones zijn, trouwens probeer nog maar eens een -niet- smartphone te kopen, op marktplaats na is dat best moeilijk geworden.

Tablets
In Nederland zijn ruim 1,2 miljoen tablets verkocht en er zijn ongeveer 2,4 miljoen tablet gebruikers. Sanoma verwacht dat 30 procent van de Nederlandse gezinnen eind 2012 een tablet heeft, dat zijn er dan 2,2 miljoen ofwel 4,4 miljoen gebruikers. Apple is marktleider met ongeveer 70 procent marktaandeel. Android maakt echter een sterke groei door met 50 procent van de tabletverkopen. Leuk is dat mensen die surfen op een tablet ook meer online kopen!

Mobiel internet
1 op de 2 Nederlanders gebruikt mobiel internet. De meeste banken zien op hun mobile apps meer verkeer (en minder veilige transacties??) dan op de desktop PC.

App’s zijn meest populair op mobieltjes
Door het grotere gebruiksgemak gaat 95% van de totale tijdsbesteding naar mobiele applicaties versus 5% naar mobiele websites. De top 10-apps (time spend) staat in de presentatie hieronder maar Wordfeud Free(scrabble met je vrienden of onbekenden), WhatsApp en Facebook zijn de top-applicaties. In de browser staan Google, de Telegraaf en Facebook (wederom) aan kop in de top-10 van mobiele websites.

Gepubliceerd door:
avatar Peter is een enthousiaste positieve Internet Junk. Sinds 1995 boven op alle online ontwikkelingen.
Een reactie
Reageer op dit bericht