neeliekroes

Et voila weg privacy, wat doet Neelie?

Toen ik jaren geleden bij CapGemini werkte kreeg ik het verwijt dat mijn telefoon rekening te hoog zou zijn? In die tijd mocht je 200 gulden(ja ik ben al wat ouder) prive bellen en de rest moest binnen de marge zijn. Toen ik vroeg hoeveel mijn rekeningen dan zijn, zei mijn baas “dat weet ik niet maar het is te veel. Ok”. Bij CapGemini zat een KPN team van 8 man en daar kon ik een net Excelsheet opvragen. Oei ruim 3.000 gulden per maand, das best veel ten opzichte van de 200 privé en iets als marge? Lang verhaal kort te maken, ik belde voor zo’n 20 gulden per maand privé, maar omdat ik altijd in het buitenland was en CapGemini een GRIP centrale had, waardoor de helft van de kosten bij de mobiele gebruiker kwamen kwam ik op zo’n mooi bedrag. Op de opmerking van mijn baas; “je kan je toch op je vaste toestel laten bellen” heb ik wijselijk niet meer gereageerd. En iedereen die mij kent weet dat ik geen groot beller ben, nou dat was ik toen ook al niet, ik geloof, nee ik ben online.

Het nare was dat elk gesprek en waar ik wat op dat Excelsheet stonden, heel onschuldig, maar heel precies…. daar gaat het fout….

Privacy is belangrijk

Privacy is heel heel erg belangrijk
en Privacy wordt nog steeds belangrijker, zeker met alles digitaal en jouw identiteit is zo overgenomen.

Nou dan hebben we een leuk filmpje :

Even door de bockworstenbuik en het het Duits/Engels heen bijten maar wauw wat een naar scenario. Kortom, laten we allemaal onze providers om zo’n cd vragen altijd leuk voor het dagboek.

PS voor alle providers, stuur per zes maanden een cd naar je klant met “this was your life the past six months”. Top date, hier is een echtscheidingsadvocaat of je moet echt eens minder naar de bakker en gaan sporten… Kan wat problemen thuis opleveren maar is wel stukken completer dan een bankafschrift :-) .

Kortom wat zitten we nu moeilijk te doen om Cookies (daarom ook de oproep aan Neelie Smit) terwijl je hele leven bij je mobiele provider bekend is (en helaas niet alleen daar…)

 

Gepubliceerd door:
avatar Peter is een enthousiaste positieve Internet Junk. Sinds 1995 boven op alle online ontwikkelingen.
Reageer op dit bericht